Vapaaottelu / MMA

Vapaaottelu / MMA

MMA on lyhenne sanoista mixed martial arts ja se tunnetaan suomalaisittain myös nimellä  vapaaottelu. Nimensä mukaisesti se on kamppailu-urheilulaji, jossa yhdistyvät monen perinteisen lajin osa-alueet mattopainista pystyotteluun.

MMA / vapaaottelu on saavuttanut maailmanlaajuisesti huomattavan suosion niin kamppailuharrastajien kuin penkkiurheilijoidenkin keskuudessa. Laji löi itsensä läpi heti kehittyessään 90-luvulla, jolloin järjestettiin ensimmäiset UFC-, K1-, ja Pride –vapaaotteluturnaukset. Niiden koruton luonne paljasti nopeasti perinteisten lajien heikkoudet ja vahvuudet.

Eri lajien vahvimpien osa-alueiden yhdistyessä syntyi käsite mixed martial arts. Ajan saatossa lajin muotoutuessa siitä on kariutunut pois sellaisia kamppailun osa-alueita, jotka eivät varsinaisesti tue häkissä tai kehässä käytäviä aggressiivisia otteluita. Vastaavasti se taas suosii aivan tietynlaisia kamppailun piirteitä, jotka juontavat juurensa muun muassa brasilian jiu-jitsuun ja potkunyrkkeilyyn

Täällä kurssilla opitaan vapaaottelun perusteita, ei tarvitse aikaisempaa kamppailutaustaa. Ohjajana toimiii Minh Le, vierailevina valmentajina toimivat Tuomas Simola ja Martin Aedma.

Kurssin kesto 3 kk hinta 50 euroa / kk.

Peruskurssi sisältää viikoittain kaksi pystyottelutreeniä ja yhden lukkopainin perusteiden treenin. Peruskurssilla perehdytään lajiin eikä sen aikana vielä sparrata. Peruskurssin aloittajalla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta kamppailijaleista, eikä hyvää kuntoa vaadita. Taidot ja kunto kehittyy treenin edetessä ihan itsestään.

Peruskurssin alkuun et tarvitse omia välineitä, mutta noin puolivälissä kurssia hanskoille ja säärisuojille alkaa olla tarvetta. Välineet on mahdollista hankkia ryhmätilauksella muiden kurssilaisten kanssa.

Uusin peruskurssi alkaa 15.1.2020. Linkki Facebook-tapahtumaan.