Vapaaottelu / MMA

Vapaaottelu / MMA

MMA on lyhenne sanoista mixed martial arts ja se tunnetaan suomalaisittain myös nimellä  vapaaottelu. Nimensä mukaisesti se on kamppailu-urheilulaji, jossa yhdistyvät monen perinteisen lajin osa-alueet mattopainista pystyotteluun.

MMA / vapaaottelu on saavuttanut maailmanlaajuisesti huomattavan suosion niin kamppailuharrastajien kuin penkkiurheilijoidenkin keskuudessa. Laji löi itsensä läpi heti kehittyessään 90-luvulla, jolloin järjestettiin ensimmäiset UFC-, K1-, ja Pride –vapaaotteluturnaukset. Niiden koruton luonne paljasti nopeasti perinteisten lajien heikkoudet ja vahvuudet.

Eri lajien vahvimpien osa-alueiden yhdistyessä syntyi käsite mixed martial arts. Ajan saatossa lajin muotoutuessa siitä on kariutunut pois sellaisia kamppailun osa-alueita, jotka eivät varsinaisesti tue häkissä tai kehässä käytäviä aggressiivisia otteluita. Vastaavasti se taas suosii aivan tietynlaisia kamppailun piirteitä, jotka juontavat juurensa muun muassa brasilian jiu-jitsuun ja potkunyrkkeilyyn

Täällä kurssilla opitaan vapaaottelun perusteita, ei tarvii aikaisempaa kamppailutausta. Ohjajana toimiii Tuomas Simola.

Kurssin kesto 2 kk hinta 49 euroa / kk.