Fundamentals

OHJELMAN KUVAUS

Fundamentals eli perusteet, on erityisesti BJJ:n ja lukkopainin aloittelijoille kehitetty FX Jiu Jitsun treeniohjelma. Peruskurssi treeneissä opitaan BJJ:n tärkeimmät asennot, liikkeet, konseptit ja ideat. Näissä treeneissä opittu toimii pohjana koko BJJ-urasi aikana.
Kokeneiden harrastajien treeneissäkin toistetaan ja hiotaan useasti näitä samoja aiheita, mitä opit Perusteiden harjoituksissa. Lajin perusteet ovat tärkeimmät ja niiden päälle pystyt tulevaisuudessa rakentamaan oman henkilökohtaisen tyylisi.

KENELLE:

 • Aloittelijat ja kokeneemmat
 • Treenin pituus 90 min

Aloittelija harjoittele ensimmäiset 8 viikkoa ainoastaan Peruskurssin treeneissä. Sen jälkeen voit aloittaa treenaamisen myös meidän kaikissa muissa BJJ / lukkopaini treeneissä. Jokainen kehittyy omalla vauhdilla ja mahdollisuuksiensa mukaan.

Peruskurssin treeneihin voit aina osallistua vaikka oletkin jo kokeenempi harrastaja. Vaikka Peruskurssi on erityisesti tarkoitettu aloittajille, suosittelemme kaikille kokeneillekin harjoittelijoille näihin treeneihin osallistumista silloin tällöin, jotta lajin perusteet tukevat kehittymistä jatkossakin.

peruskurssi

OHJELMAN TAVOITTEET

Tavoitteena on kehittää BJJ:n perusliikkeitä ja liikeratoja sekä opettaa ymmärtämään BJJ:n tärkeimmät periaatteet. Peruskurssin treeneissä on tärkeintä kehittää koordinaatiota, mikä on BJJ:n haastavin ominaisuus, ja lisätä lajiymmärrystä konseptien ja ideoiden kautta. Jotta pystyisit kehittämään uusia liikeratoja, on tärkeää olla keskittynyt ja harjoitella ajatuksen kanssa – miettiä, kokeilla, kysyä! Suosittelemme aina kysymään harjoituksissa, mitä vaan, mikäli jotain jää epäselväksi tai haluat ymmärtää paremmin.

 • Koordinaation kehitys
 • Oppia perusliikkeet ja liikeradat
 • Ymmärtää BJJ:n tärkeimmät periaatteet, konseptit ja ideat
 • Kehittää kokonaisvaltaista lajiymmärystä

OPETUSSUUNNITELMA SISÄLTÄÄ:

Peruskurssi treenit pyörivät 8 viikon syklissä, missä jokainen yksittäinen treeni on oma kokonaisuutensa. Tarkoittaen, että voit liittyä treeneihin ja aloittaa oman BJJ polkusi milloin haluat, tarvitsematta minkäänlaisia erikoisvarusteita, pelkkä t-paita ja shortsit riittävät.

Jotta alkuvaiheessa oppiprosessi tapahtuisi tehokkaasti, Peruskurssin treeneissä emme käytä opintometodiikkana sparria, eli vapaamuotoista painimista. Siitä huolimatta, että lopulta tärkeintä on pystyä käyttämään ja soveltamaan kaikki opittu painitilanteessa, on lajin perehtymisvaiheessa sparrista huomattu olevan enemmän haittaa kuin hyötyä.

 • 8 viikon sykli BJJ:n perustekniikoista ja periaatteista
 • Rauhallinen ja ajatuksen kanssa oppiminen
 • Koordinaation ja kehonhallinnan kehittyminen
 • Kokonaisen lajiymmärryksen kehittäminen
 • Positiodrillauksia, ei sparria
peruskurssi-1024x533

Joka Peruskurssin ensimmäisellä viikolla tapahtuu ILMAINEN, kahden  treenin tutustumisjakso, tule ja kokeile BJJ:tä!

jonka jälkeen käynnistyy kurssiosuus

8 viikon kurssi: 70 €