Fundamentals

OHJELMAN KUVAUS

Fundamentals eli perusteet, on erityisesti BJJ:n ja lukkopainin aloittelijoille kehitetty FX Jiu Jitsun treeniohjelma. Fundamentals treeneissä opitaan BJJ:n tärkeimmät asennot, liikkeet, konseptit ja ideat. Näissä treeneissä opittu toimii pohjana koko BJJ-urasi aikana.
Kokeneiden harrastajien treeneissäkin toistetaan ja hiotaan useasti näitä samoja aiheita, mitä opit Fundamentals harjoituksissa. Lajin perusteet ovat tärkeimmät ja niiden päälle pystyt tulevaisuudessa rakentamaan oman henkilökohtaisen tyylisi.

KENELLE:

 • Aloittelijat ja kokeneemmat
 • Treenin pituus 60 min

Aloittelija harjoittele ensimmäiset 12 viikkoa ainoastaan Fundamentals treeneissä. Sen jälkeen voit aloittaa treenaamisen myös meidän kaikissa muissa BJJ / lukkopaini treeneissä. Jokainen kehittyy omalla vauhdilla ja mahdollisuuksiensa mukaan.

Fundamentals treeneihin voit aina osallistua vaikka oletkin jo kokeenempi harrastaja. Vaikka Fundamentals on erityisesti tarkoitettu aloittajille, suosittelemme kaikille kokeneillekin harjoittelijoille Fundamentals treeneihin osallistumista silloin tällöin, jotta lajin perusteet tukevat kehittymistä jatkossakin.

peruskurssi

OHJELMAN TAVOITTEET

Tavoitteena on kehittää BJJ:n perusliikkeitä ja liikeratoja sekä opettaa ymmärtämään BJJ:n tärkeimmät periaattet. Fundamentals treeneissä on tärkeintä kehittää koordinaatiota, mikä on BJJ:n haastavin ominaisuus, ja lisätä lajiymmärrystä konseptien ja ideoiden kautta. Jotta pystyisit kehittämään uusia liikeratoja, on tärkeää olla keskittynyt ja harjoitella ajatuksen kanssa – miettiä, kokeilla, kysyä! Suosittelemme aina kysymään harjoituksissa, mitä vaan, mikäli jotain jää epäselväksi tai haluat ymmärtää paremmin.

 • Koordinaation kehitys
 • Oppia perusliikkeet ja liikeradat
 • Ymmärtää BJJ:n tärkeimmät periaatteet, konseptit ja ideat
 • Kehittää kokonaisvaltaista lajiymmärystä

OPETUSSUUNNITELMA SISÄLTÄÄ:

Fundamentals treenit pyörivät 12 viikon syklissä, missä jokainen yksittäinen treeni on oma kokonaisuutensa. Tarkoittaen, että voit liittyä Fundamentals treeneihin ja aloittaa oman BJJ polkusi milloin haluat, tarvitsematta minkäänlaisia erikoisvarusteita, pelkkä t-paita ja shortsit riittävät.

Fundamentals harjoitusten yhteydessä jokaiselle harjoittelijalle toimitetaan oma fundamentals-paketti. Paketissa on eritelty liikkeet, tekniikat ja tila muistiinpanoille kustakin kyseisestä harjoitteesta, aktiivista oppimista ja muistamista varten. Jotta alkuvaiheessa oppiprosessi tapahtuisi tehokkaasti, Fundamentals treeneissä emme käytä opintometodiikkana sparria, eli vapaamuotoista painimista. Siitä huolimatta, että lopulta tärkeintä on pystyä käyttämään ja soveltamaan kaikki opittu painitilanteessa, on lajin perehtymisvaiheessa sparrista huomattu olevan enemmän haittaa kuin hyötyä.

 • 12 viikon sykli BJJ:n perustekniikoista ja periaatteista
 • Rauhallinen ja ajatuksen kanssa oppiminen
 • Aloittelijan paketti Fundamentals-tekniikoista
 • Kokonaisen lajiymmärryksen kehittäminen
 • Positiodrillauksia, ei sparria
peruskurssi-1024x533

Joka kuukauden ensimmäisellä viikolla tapahtuu ILMAINEN, kolmen treenin tutustumiskurssi, tule ja kokeile BJJ:tä!

12 viikon kurssi: 110 €