Aloittajalle

Aloittelija starttaa oman Jiu Jitsu polkunsa BJJ ja lukkopaini perusteiden harjoituksissa.

Näissä harjoituksissa käymme läpi liikkeitä ja liikekonsepteja, jotka ovat lajin toimivuuden perusta. Vapaamuodosta painia, eli sparria, ei tapahdu näissä harjoituksissa. Vaan kehitämme uusia liikeratoja ja jokaisen lajitekniikkaa rennossa ympäristössä. Perusteiden harjoitus on sopiva kaikille harrastajille. Aloittelijalle nämät treenit toimivat alustana tutustua BJJ:n tärkeisiin positioihin ja saada lisää lajiymmärrystä tekniikoihin, joilla vastustajaa kontrolloidaan BJJ:ssä. Kokeneet pystyvät käyttämään näitä harjoituksia toistaakseen lajin tärkeimpiä liikkeitä rauhallisessa drilli muodossa. Jokainen harjoittaa oman kehon liikeratoja ja luonnollista koordinaatiota.
Aloittelijat osallistuvat BJJ matkansa alkuvaiheessa pelkästään perusteiden harjoituksiin ja 1-2 kuukauden jälkeen voivat liittyä muihin treeneihin joissa lisäntyy sparri ja muut intensiivisemmät harjoitteet.

BJJ / Lukkopaini perusteiden harjoitukset on 4 kertaa viikossa. Aloittelijana voit osallistua kaikkiin 4 harjoituksiin viikossa tai ihan vain yhteen. Harrastamisen tahti on yksilöllistä mutta kukin pääsee toistuvat perusteiden tekniikat käymään läpi omalla rytmillään. Kannattaa huomioita ettäviikon harjoituksista 2 on BJJ ja ja 2 lukkopaini harjoituksia. Tärkeä ero on siinä, että BJJ:tä harrastetaan BJJ puvulla eli kimonolla. Lukkopainissa ei ole erityistä pukua. Panikamoja – FX Jiu Jitsu BJJ puku, rashguardit, shortsit ja patsit voit myös osta meiltä, kysy valmentajalta (FX jäsenille alennus varusteisiin).

1-2 kuukauden päästä voi perusteiden treenien lisäksi liittyä toisin BJJ ja lukkopaini treeneihin.

Martin käsittelee BJJ:tä kuin matematiikka ” BJJ on eksaktia tiedettä, se tarkoittaa ongelmanratkaisemista tarkalleen”. BJJ:n tekniikat ovat matemaattisen kaavan kaltaiset – yksityiskohdat ovat tärkeä ja liikkeen suoritus parhaimmillaan tarkkaa. Ei ole ikinä tyyliä “purista päästä!” vaan kaikki raajat ja vartalo on oikealla tavalla käytössä kehittämässä maksimaalista vipuvoimaa.

Tulos riippuu syötteestä – opetusmetodiikka ja opettavat liikkeet ovat tärkeitä. Tavoitteena on opettaa ihmisille BJJ:tä mahdollisimman helposti, mutta samalla tehokkaasti ja hauskasti. Tarjota haastetta ja oman mattokamppailutason kehittymistä jokaisella treeni kerralla.

BJJ on tekniikkalaji, parhaimmillaan pehmeä ja sujuva. – kaikki opetettava on toimivaa !

BJJ:n voit aloitta FX:llä JYVÄSKYLÄSSÄ ja PEURUNGASSA.

peruskurssi