Fx Jiu Jitsun valmentajaesittelyt: Joni Kankaanranta

Miten alun perin päädyit Brasilialaisen Jiu Jitsun pariin?

Aloitin BJJ:n vuonna 2016 muutettuani Jyväskylään psykologian opintojen perässä ja nyt kokemusta on kertynyt lajista 4 vuoden verran. Peruskurssille päädyin pitkäaikaisen kilpailullisen jalkapalloharrastuksen päätyttyä uusien haasteiden ja  hauskan liikuntamuodon toivossa. Alustavasti tarkoitus oli löytää kevyt ja mukava liikuntamuoto eikä ainakan kilpailla lajissa. Laji kuitenkin imaisi nopeasti mukaansa, jolloin tavoitteellinen harjoittelu ja kilpaileminen alkoikin taas kinnostaa ja sillä tiellä ollaan edelleen.

 

Entäs lempitekniikka?
Ehdottomasti perhossweeppi ja sen kaikki variaatiot ovat tuntuneet alusta asti itselle mieluisilta ja toimivilta. Lopetuksista puolestaan jalkalukot ja erityisesti heelhookit ovat suosikkeja. Mainittakoon myös että Martinin opissa karhunansaan tekniikkana ei voi olla tykästymättä..

 

Mitenkäs kisamenestykset ja missä painoluokassa kisailet?
Kisamenestyksen puolella mainittava on BJJ Finnish openin hopea valkovöisten avoimessa painoluokassa. Sinisellä vyöllä puolestaan oma kisamenestys on jäänyt vaisuksi eikä mitalleille ole ollut asiaa, tämä olisi tulevan vuoden aikana kuitenkin tarkoitus korjata purppuravöisten sarjoissa. Painoluokissa olen kilpaillut alle 79 kiloisissa tai alle 85 kiloisissa.

 

Mitä valmennat Fx Jiu Jitsulla?
Valmennan Core ryhmälle  lukkopainin aamutreenejä, jotka keksittyvät jalkalukkoihin, niiden puolustuksiin ja perhosguardiin.

 

Mitä odotat harrastajilta, jotka saapuvat tunneillesi?
Avointa mieltä ja kiinnostusta lajista sekä reiluutta kaikkia muita harrastajia kohtaan taitotasosta riippumatta. Toivon myös rohkeutta kysyä aina kun kysyttävää on sekä harrastajien mielipiteitä ja toiveita treenin sisältöön liittyen.

 

Missä näet itsesi 3 vuoden päästä?
3 vuoden päästä olen toivottavasti valmistunut psykologiksi ja sellaisessa työssä jonka koen merkityksellisenä ja mikä mahdollistaa täysipainoisen lukkopainin ja BJJ:n treenamisen. Lajin puolelta toivon olevani ruskea/mustavöisten kärkeä Suomen tasolla, mutta tämän aika saa näyttää. Toki itseni tuntien, nälkä voi kasvaa syödessä.

 

Voimabiisi
Shinedown – I Dare You

 

BJJ idolisi?
Craig Jones, Adam Wardzinski ja tottakai Marcelo Garcia

 

Acai vai palautusjuoma?
Acai

 

Typerin kuhavitsi minkä muistat?
Lähtökohtaisesti pidän joka ainoaa yhtä huonona