Fx Jiu Jitsu aukaisee ovensa rajoitetusti

Nyt on ollut muutama kuukausi aikaa tarkastella Covid-19 -tilannetta ja hallitus ryhtyy purkamaan rajoituksia. Voidaan todeta, että viruksen torjuntatoimet Suomessa ovat monilta osin onnistuneet – ainakin siinä määrin, että taudin leviäminen hallitsemattomaksi pandemiaksi on pysähtynyt. Rajoitusten poistamista on jo tapahtunut ja lisää pohditaan koko ajan. Voidaan sanoa, että nyt on koittanut ”uuden normaalin aika”, missä etsitään vakinaisia tapoja elää uutta normaalia arkielämää pandemian aikaan. Erinäisiä rajoituksia puntaroidaan, pidetäänkö niitä vielä voimassa, vai jatketaanko jollain muulla tavalla.

Koronavirus tulee olemaan keskuudessamme vielä pitkään, kuukausia tai pahimmassa tapauksessa vielä vuosia. Tämä tarkoittaa, että elämän on jatkuttava kaikesta huolimatta. Jos lopetamme yhteisönä liikunnan, se tarkoittaisi, että meidän kaikkien terveydentila ja vastustuskyky huononisi radikaalisti. Uskomme, että jos otamme huomioon tietyt rajoitukset ja käyttäytymissäännöt, myös BJJ:n harjoittelua voidaan treenata turvallisesti näinäkin aikoina. Tarjoamme myös verkon välityksellä laajan tarjonnan valmennuksia, joten FX:n  asiakkaana voit treenivideoiden avulla analysoida lajia, mikä on tärkeää oppimiselle ja Nettitreeni-yhteistyön kautta harjoittaa toistaiseksi liikuntaa monipuolisesti vaikka pelkästään kotoa käsin. Loppupelissä lajissa kehittyminen ja taitojen oppiminen vaatii myös muiden kanssa treenamista fyysisessä kontaktissa, jonka vuoksi olemme avaamassa ohjatun harjoittelun seuraavin rajoittein.

 

Nykyiset salin käytön rajoitukset
  • Otamme salilla huomioon koronatilanteen ja rajoitamme salilla yhtä aikaa harjoittelevien määrää  kahdeksaan ihmiseen kerralla sekä asetamme muitakin turvallisuusohjeita liittyen salin käyttöön.
  •  Vaadimme salille saapumista aina täysin terveenä ja puhtaissa varusteissa. Jos sinulla on flunssan oireita tai olet ollut flunssainen, älä tule salille. Sairastetun flunssan jälkeen salille saa tulla vasta sen jälkeen, kun on oltu viikko terveenä.
  • Nyrkkeily & potkusäkkien, kuminauhojen jne. välineiden desinfiointi on pakollista.
  • Jokaisen alueen henkilömäärä on rajattu. Ethän ylitä rajoituksia, odota vuoroasi. Myös pukuhuoneiden henkilömäärä on rajoitettu. Salin lattiasta löytyvät teippaukset, jotka osoittavat treeniparin käyttämän alueen.

 

Salin käytössä huomioion otettavaa
  • Koronapandemian ajaksi salille tulee uusi aikataulu, jossa otetaan huomioon salin käyttörajoitukset ja harjoitusten väliin jäävä aika, että salia ehditään desinfioida harjoitusten välissä ja ihmismäärät eivät ylity. Tarkista aikataulu täältä.
  • Kaikille tunneille ilmoittaudutaan etukäteen harrastajien WhatsApp-ryhmässä.
  • Salin käyttäjien on huolehdittava käsien/ jalkojen pesusta erityisen hyvin. Yskimiset ja aivastelut hoidetaan kyynärtaipeeseen tai nenäliinaan.
  • Käytä yhtä hikipyyhettä pään ja kasvojen pyyhkimiseen
  • Koko treeni treenataan saman parin kanssa. Ei yleistä sparria eikä  parin vaihtelua.
  • Emme suosittele treenaamista henkilöille, jotka työskentelevät aktiivisesti koronapotilaiden tai vanhusten kanssa.

 

Salin käyttäjät noudattavat asetettuja rajoituksia ja suosituksia. Salilta löytyy erillisiä pisteitä, jossa jokaisessa on useampi pullo desinfiointiainetta käsien ja välineiden desinfiointiin.  Tilanne Koronan suhteen elää koko ajan ja ajat voivat käydä helpommiksi tai vaikeammiksi. Otetaan edelleen vastuu itsestämme, toisistamme ja yhteisöstämme. Käyttäydytään vastuullisesti ja turvallisesti kaikkia kohtaan. Jokainen ottaa huomioon itse oman riskitasonsa ja sovittaa treenaamisensa sen mukaan.

 

 Toivotamme siis teidät kaikki lämpimästi tervetulleeksi
7.5.2020 alkaen takaisin FX:lle treenaamaan.