Akatemia

Brasilialaista jiujitsua voivat harrastaa miehet ja naiset, pojat ja tytöt, ikään ja sukupuoleen katsomatta. Painotus itsepuolustuksen, kilpaurheilun, kuntoilun ja vapaaotteluharjoitteiden välillä on harrastajan tavoitteista kiinni. Laji vaatii kuitenkin kärsivällisyyttä ja jatkuvaa itsensä voittamista niin henkisesti kuin fyysisesti. BJJ on konkreettinen laji, jota sovelletaan harjoitusotteluissa. Oikea asenne on ratkaisevaa ja omien rajojen ja epäonnistumisen kohtaaminen on osa harjoittelua ja oppimisprosessia.

Harvassa lajissa saadaan konkreettisia tuloksia yhtä nopeasti. Harjoittelijoiden edistyminen hämmästyttää yhä uudestaan niin valmentajia kuin harjoittelijoitakin. Pienempi ja hennompi lajin harrastaja huomaa vähitellen voivansa selviytyä kookkaamman vastustajansa puserruksessa ja tekniikoiden kehittyessä edetä hallitsemaan eri tilanteita. Muodollisina edistymisen mittoina ovat vyöarvot: valkoinen, sininen, purppura, ruskea ja musta. Moniin kamppailulajeihin verrattuna BJJ vaatii todella paljon työtä, jotta voi edetä vyöasteikossa.

BJJ hyödyttää harjoittelumuotona muidenkin lajien harrastajia. Lajit, joissa tarvitaan hyvää koordinaatiota ja fyysistä voimaa lajitekniikan lisäksi, hyötyvät BJJ:n opeista ja harjoituksista. Monipuolinen harjoittelu tarjoaa uusia näkemyksiä lihaskuntoon ja -huoltoon omaa lajia kehittävästi